افزودن RAM یکی از راحتترین و کمهزینهترین کارهای ممکن است که بر روی هر سیستمی(از جمله لپتاپها) امکانپذیر است و میتوان آن را بدون سختی خاصی انجام داد.
اگر تا کنون کامپیوتر خود را باز نکردهاید، ارتقای RAM بهترین روش برای شماست. این کار سرعت را به شدت بالا میبرد و در تمامی کارها کمک شایانی به شما میکند.
اما سوالی که پیش میآید، ویژگیهای RAM جدید است.
این مورد برای گیمرها باید اولین انتخاب در طی روند ارتقا باشد. اما افرادی که اهل بازی یا کارهای سهبعدی نیستند ممکن است هیچگاه به آن نیاز پیدا نکنند. برای بسیاری از این دسته افراد گرافیک داخلی خود لپتاپ یا برخی کامپیوترهای خانگی کافی است و میتواند برای فتوشاپ و مشاهدهی ۴K هم مناسب باشد. طبق آمار، حتی حدود ۱۰ درصد کاربران استیم هم از کارتهای گرافیک داخلی خود سیستم استفاده میکنند.
اما اگر احساس میکنید که به ارتقای گرافیک نیاز دارید، پیشنهاد ما چیزی مثل Radeon RX580 است که با قیمتی مناسب، کیفیتی بسیار بالا را ارائه میکند.
اگر سیستم شما فضای خالی کافی ندارد، راهی جز ارتقای هارد ندارید. یک حافظهی پر علاوه بر عدم اجازهی ذخیرهی فایلهای جدید، سرعت سیستم را هم تا حد زیادی پایین میآورد. به عنوان یک قانون کلی، باید همیشه حداقل ۱۰گیگابایت فضای خالی جهت فعالیت سیستمعامل داشته باشید.
در خرید هارد جدید، به سرعت فیزیکی آن دقت کنید. مثلا اگر هارد کنونی شما ۵۴۰۰RPM سرعت دارد، بهتر است هارد بعدی سرعتی حداقل ۷۲۰۰RPM داشتهباشد.
ضمنا استفاده از هاردهایی که از فلش مموری به جای دیسک استفاده میکنند و نیز هاردهای SSD به شدت سرعت را بالاتر میبرد که البته نقطه ضعف این دو، قیمت بالاتر آنها است.
در صورتی که میخواهید حافظه و سرعت بالا را با هم داشته باشید، بهترین کار استفادهی همزمان از دو نوع هارد است و میتوانید سیستمعامل را بر روی SSD نصب کرده و دیگر فایلها را بر روی هارد عادی خود داشتهباشید.
این ارتقا از بقیه سختتر است چرا که نیازمند هزینهی بیشتر و کار پیچیدهتر است و ضمنا ممکن است با دیگر قطعات همخوانی نداشتهباشد. همچنین در صورت عدم نصب CPU مناسب، ممکن است نتیجهی مورد نظر شما حاصل نشود.
دقت داشتهباشید که این ارتقا تنها در صورتی اثربخش است که میزان تفاوت دو پردازشگر فاحش باشد؛ مثلا هنگامی که از i3 به i5 یا از نسل قدیم به جدید مهاجرت کنید. پس صرفا به دلیل سرعت بالاتر CPU خود را عوض نکنید. مضاف بر اینکه به یاد داشته باشید تنها مدل پردازگشر مطرح نیست و نسل آن از اهمیت بالایی برخوردار است، چنان که مدلهای i3 نسل هشتم به مراتب از مدلهای i5 نسل هفتم که اتفاقا گرانتر هم هستند، سریعتر و بهترند.
CPU از دیگر قطعات گرانتر است و ممکن است نیازمند یک مادربرد جدید و در نتیجه یک RAM جدید باشد. حتی در صورت پشتیبانی مادربرد قبلی از CPU جدید، ممکن است نیازمند آپدیت BIOS باشید. پس به طور کلی این مورد را میتوان یک ارتقای سخت و حساستر دانست. میتوان گفت که در صورت داشتن پردازشگر بسیار ضعیف، ممکن است مجبور به خرید یک سیستم کاملا جدید شوید.